Historisch onderzoek

Naast het op orde stellen van archieven van overheden of andere archiefvormers, duikt ‘Dépot d’Histoires’ ook graag in archieven om verhalen boven te halen!

 

Of u nu als particulier op zoek bent naar de geschiedenis van uw woning of familie, als overheidsinstantie hulp nodig hebt bij het uitbouwen van een tentoonstelling, of als vereniging hulp nodig heeft bij het uitwerken van een publicatie: ‘Dépot d’Histoires’ helpt u hier graag bij!

 

Hieronder volgt een greep uit wat we allemaal kunnen doen:

  • Opstellen van een bronnen- en literatuuroverzicht

  • Bronnen- en literatuuronderzoek over een bepaald thema

  • Bouwhistorisch onderzoek of bureau-onderzoek voor archeologen en architecten

  • Genealogisch onderzoek (stamboom, familiegeschiedenis…)

  • Opstellen van een geschiedenis van uw bedrijf of vereniging

 

Uiteraard kunnen wij ook meedenken of werken aan ontsluiting van die resultaten in een tentoonstelling, boek, website, lesmap, documentaire…

 

Wil je zelf historisch onderzoek uitvoeren, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Of wil je de leden van je heemkundige kring een cursusreeks aanbieden? Wij kunnen cursussen of workshops op maat geven…

 

Elk historisch onderzoek of ontsluiting van onderzoeksresultaten is afhankelijk van de wensen en doelstellingen van de opdrachtgever. Neem vrijblijvend contact op voor meer uitleg hierover, en dan bekijken we samen de haalbaarheid ervan.