‘Dépot d’Histoires’: twee jonge Limburgse ondernemers die het verleden veilig willen stellen voor de toekomst!

Pieter schrijft graag over geschiedenis, Arnoud houdt van orde. Tijdens het opzoekingswerk voor historisch onderzoek kwam Pieter vaak in contact met archieven die niet altijd even goed ontsloten waren. 

Vanuit de ervaring met historisch onderzoek, opgedaan bij Limburgse Studies, en vanuit de kennis vergaard tijdens het ordenen en inventariseren van archieven, is Dépot d'Histoires ontstaan. Arnoud Nijssen en Pieter Neirinckx richtten dit bedrijf in september 2017 op.

Door de enorme deskundigheid nam Dépot d'Histoires een vliegende start en wisten gemeenten en erfgoedverenigingen hen snel te vinden om historische onderzoek te laten uitvoeren. Zij helpen ook verschillende OCMW's en gemeenten om hun archieven volledig te inventariseren, herverpakken en digitaliseren zodat deze informatie voor de toekomst verzekerd blijft. 

ONS TEAM

ARNOUD NIJSSEN

Arnoud is 26 jaar en houdt zich bezig met prospecties en het bedenken van oplossingen om het informatiebeheer van organisaties te optimaliseren. 

Verder helpt hij Pieter met het uitvoeren van historisch onderzoek.

pieter neirickx

Pieter is 32 jaar en afkomstig uit Genk. Hij leidt de projecten in verband met historisch onderzoek.

Als Data Protection Manager staat hij ervoor in dat alle gegevens die wij te zien krijgen privé blijven en enkel door bevoegde personen raadpleegbaar zijn.

Barbara vandionant

Barbara is de nieuwste aanwinst in het team van Dépot d'Histoires. Als historicus en juriste helpt ze mee met allerhande projecten en zorgt ze ervoor dat alle regels hierbij worden nageleefd.